Genderdysformie

VOORTAAN ZIJN ALLE ACTIVITEITEN TE VOLGEN VIA SOCIAL MEDIA
Zie onderaan onze social media pagina's

Genderdysforie

Genderdysforie is het gevoel van onbehagen met het biologische geslacht, zoals je geboren bent dus. De sterkte van dit gevoel kan erg verschillen, en kan af en toe of voortdurend een rol spelen.

Als je iets gaat doen met dit gevoel, en je het uiterlijk en/of kleding aanpast aan hoe je je voelt dan ben je een Transgender (M/V)

Een Travestiet is meestal een (heterosexuele) man die zich af en toe als vrouw wil presenteren, maar zijn lichaam niet wil aanpassen.

Een Transgender is iemand die leeft als iemand van het andere geslacht, of tussen beide geslachten in balanceert, al dan niet met een aanpassing aan het lichaam (bijv. dmv hormonen of een borstvergroting)

Een Transseksueel is iemand die een duidelijke afkeer heeft van het eigen lichaam, en dit wil aanpassen dmv hormonen en een geslachts-aanpassende operatie.

Een interseksueel is iemand die wordt geboren in een lichaam met zowel mannelijke als vrouwelijke (geslachts)kenmerken. Dit heet intersekse (geslachtsvariatie). In Nederland zijn ongeveer 85.000 mensen met een vorm van intersekse.

Twijfel je over je gevoel, snap je niets van jezelf, wil je erover praten, zoek dan contact!

Je kunt ook als je durft naar een Voorlichtings-avond in jouw regio gaan, je kunt gewoon als jezelf komen!

Volg ons via:

© Copyright 2012 - Stichting Pink Promiss - All rights reserved. Powered by Xenodesign