Maatschappelijke acceptatie

VOORTAAN ZIJN ALLE ACTIVITEITEN TE VOLGEN VIA SOCIAL MEDIA
Zie onderaan onze social media pagina's

ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling

De stichting Pink Promiss is opgericht om de LHBTI + gemeenschap meer zichtbaar te maken en wil betrokkenheid in de samenleving bevorderen. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. De Stichting steunt projecten op het gebied van sociale cohesie en sociale participatie. Bijvoorbeeld: de verkiezing Miss Travestie Holland, Holland’s Best Drag Artist, de verkiezing Miss Gay Holland en diverse andere projecten.

De Stichting heeft ten doel de homogemeenschap meer zichtbaar te maken en de maatschappelijke acceptatie te vergroten, middels het creëren van ontmoetingsplaatsen voor de gay, transgenders, travestieten, interseks, mensen met vrouwelijke-mannelijke uiterlijkheden, biseksuele mannen en vrouwen, de LHBTIQ++ in Nederland.

Doel van (V)(H)Erkenning is b.v. met een travestie, drag, gay, transgender, bioqueen, nonbinair of bv met een transgender in contact te komen. Zo kan men onderling informatie en ervaringen uitwisselen, steun bij elkaar vinden en ook aan elkaar geven. Zo kun je tot verkenning, herkenning en ook erkenning komen.

Dit werk is onmogelijk zonder uw steun! Kent u in uw omgeving mensen waarvan u denkt, hij of zij zit ergens mee? Mensen waarvan u denkt hij of zij zit niet lekker in zijn vel, maar u kunt uw vinger er niet op leggen. Praten met hem of haar lukt niet en nog erger, er is een grote kans dat de persoon zegt:... Met mij? Nee hoor…… Alles is prima! Als u dit herkent is de kans groot dat u iemand in uw omgeving heeft die vereenzaamt omdat hij niet voor zijn of haar homoseksuele gevoelens uit durft te komen, of niet bekend is met de grote diversiteit aan ontmoetingsplaatsen voor gays, travestieten, interseks, de roze 50 plussers en transgenders of dat hij of zij nog niet klaar is voor zijn of haar coming-out. Oorzaken en of gedachtenspinsels die dit veroorzaken zijn onder andere: 'mijn homoseksuele gevoelens worden niet geaccepteerd door mijn familie of het geloof' (denk aan bijvoorbeeld het katholicisme of de moslimgemeenschap), 'het wordt niet geaccepteerd door de omgeving' of 'kan ik het zelf accepteren dat ik andere gevoelens heb'.

In 1987 is de verkiezing Miss Travestie Holland opgezet. In de loop der jaren is er veel veranderd in de travestie wereld en gebruikt men tegenwoordig ook vaak het woord "Drag ". Wij als stichting Pink Promiss maken hier geen onderscheid in en accepteren iedere vorm van Travestie en Drag. Iedereen is uniek en dat willen we graag laten zien!

Naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek: 'Worden wie je bent (2012)' door het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) zijn wij van mening dat er meer aandacht moet worden geschonken en hebben een stichting opgezet. Het onderzoek wijst namelijk uit dat een groot deel van de transgenders en interseksen niet uit de kast durft te komen en hierdoor meer dan gemiddeld psychische problemen hebben of krijgen. Dit laten wij niet gebeuren, wij blijven ons inzetten voor onze medemens!

In het rapport Seksuele gezondheid in Nederland 2006 van de Rutgers Nisso Groep staat dat ongeveer 0,5 procent van de bevolking zich anders voelt dat in het lichaam waarin hij of zij is geboren. Dit zijn tussen de 16.300 en 49.00 mannen en tussen de 16.000 en 48.000 vrouwen van 19 tot en met 69 jaar. Transgenders zijn er veel meer. In totaal 5,1 procent van alle mannen vinden dat ze niet man of vrouw zijn en 5 procent van de vrouwen is niet blij met dat predicaat. Dit komt neer op tussen de 229.000 en 332.00 mannen en tussen de 219.000 en 321.000 vrouwen.

Wij verwijzen u naar de website: www.mens-en-gezondheid.infonu.nl

Omdat de cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau en het rapport van de Rutgers Nisso Groep schrikbarend zijn wil de stichting Pink Promiss zich nog meer inzetten voor de medemens, door nog meer platforms te creëren. Voor een volledige publicatie van het onderzoek van het SCP verwijzen wij u naar de website: www.scp.nl

Onze inspanningen zijn geslaagd wanneer wij jaarlijks minimaal 1000 gays, transgenders, interseksen, travestieten, roze 50 plussers, mensen met vrouwelijke-mannelijke uiterlijkheden, biseksuele mannen en vrouwen de ruimte geven om zichzelf vrij van angst zichzelf kunnen laten zijn. Om dit resultaat te behalen willen wij graag sponsoren/donateurs vragen een (financiële) bijdrage aan dit goede doel te bieden. U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld een maandelijkse of jaarlijkse donatie, als vrijwilliger coaching of andere hulp aanbieden, of goederen ter beschikking stellen voor onze Stichting Pink Promiss.

Volg ons via:

© Copyright 2012 - Stichting Pink Promiss - All rights reserved. Powered by Xenodesign