Nieuws

VOORTAAN IS AL HET NIEUWS TE VOLGEN VIA SOCIAL MEDIA
Zie onderaan onze social media pagina's

7 april 2023

‘Samenvoeging verkiezingen’

De Stichting Pink Promiss, zet zich in om het taboe rond Drag Art te doorbreken en proberen bekendheid te geven aan het fenomeen Drag Art en strijden voor meer tolerantie, acceptatie, diversiteit & inclusiviteit. Een samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht, seksuele, oriëntatie, genderidentiteit, of-expressie en geslachtskenmerken.

De stichting Pink Promiss heeft besloten de verkiezingen van “Holland’s Best Drag Artist” en “ Holland’s best Drag Queen” samen te voegen tot één titel Holland’s Best Drag Artist. Na 36 jaar veranderd de Stichting Pink Promiss de naam van zijn bekendste verkiezing “Holland’s Best Drag Queen” (voorheen Miss Travestie Holland) in: Holland’s Best Drag Artist”. Door deze naamsverandering sluit de verkiezing beter aan bij het huidige tijdsbeeld en vervult de Stichting Pink Promiss zijn doelstelling om diversiteit, inclusiviteit en een tolerantere samenleving te realiseren.

De naamswijziging naar “Holland’s Best Drag Artist” heeft geen gevolgen voor de organisatie van de verkiezing. De Nederlandse horecabedrijven en organisaties die drag verkiezingen organiseren leveren voor (HBD Artist) Holland’s Best Drag Artist hun winnaar aan, die als finalist geplaatst zal worden in de“Grand Finale” van Holland’s Best Drag Artist. Wij zijn blij met iedere vorm van Drag als Finalist bij de Nationale Finale van Holland’s Best Drag Artist.


Netherlands: Dutch drag queen Ynel Regalo wins Holland’s Best Drag Queen 2019 with moving performance of “Proud”

In Tel Aviv, Tamara Todevska’s emotional performance of “Proud” gave North Macedonia its best ever Eurovision result. Now the song continues to move audiences, this time at Holland’s Best Drag Queen 2019. Drag queen Ynel Regalo scored a victory in the competition with a lip-sync interpretation of “Proud”.

lees verder

8 mei 2019

‘Meer tolerantie en begrip’

‘In deze tijd moeten transgenders gewoon geaccepteerd worden.’ Was getekend, Jo enny Vosman uit Dussen.

Jo enny Vosman vindt dat de foto bij dit artikel vooral glamorous moet zijn. Met een glaasje ‘bubbels’, in chique setting bij restaurant De Koppelpaarden misschien? Ze doet tenslotte mee aan een missverkiezing. “Natuurlijk doe ik mee om te winnen”, vertelt de 48-jarige Dussense. “Maar meedoen is minstens zo belangrijk.” Jo enny doet mee aan de verkiezing Miss Gay Holland 2019, georganiseerd door Stichting Pink Promiss.

lees verder

8 mei 2019

Geldropse Melany wil Miss Gay Holland worden

GELDROP – Ze wil een boegbeeld zijn. Strijden voor meer tolerantie, wederzijds begrip en diversiteit. Melany Maximus uit Geldrop is in de race voor de titel Miss Gay Holland 2019. De stemmen van het publiek bepalen uiteindelijk of ze later deze maand de titel in de wacht weet te slepen.

lees verder

23 maart 2018


6 november 2016

Koning op bezoek bij COC Nederland

Koning Willem-Alexander brengt op 22 november een bezoek aan COC Nederland. De koning spreekt met LHBT's uit verschillende groepen van de Nederlandse samenleving. Ook gaat hij in gesprek met medewerkers en vrijwilligers van COC Nederland en regionale COC-verenigingen. Het bezoek van de koning staat in het teken van het 70-jarig jubileum van de organisatie.

lees verder

Prijsuitreiking

Miss Tiffanie Deelight zal de prijs uitreiken aan de winnaar van de Grachtenparade en de Etalagewedstrijd. Tiffanie Deelight heeft afgelopen jaar de Miss Travestie Holland gewonnen. Bij de enige officiele verkiezing van Miss Travestie Holland. Tiffanie Deelight gaat zich een jaar lang inzetten voor de LHBT'ers en zal op zoek gaan naar nieuwe kandidaten uit elke Provincie in Nederland voor de nieuwe verkiezing in 2016.

www.tiffaniedeelight.nl

Locatie: Waagplein
Tijd: 17.15 uur


25 oktober 2015

Het COC is de afgelopen twee weken benaderd door tien asielzoekers die melden dat ze zich onveilig voelen, met name in de noodopvang. Ze worden uitgescholden, gepest en bedreigd vanwege hun seksuele voorkeur of genderidentiteit. De meldingen komen uit acht verschillende opvanglocaties.

'Nood loopt snel op'

Volgens het COC is het goed mogelijk dat deze meldingen slechts het “topje van de ijsberg” zijn. “Voor asielzoekers die net in Nederland zijn aangekomen (…) is het een flinke stap om zich met een klacht over de asielopvang te melden bij een maatschappelijke organisatie als het COC. Het is goed denkbaar dat (veel) anderen die in dezelfde situatie verkeren deze weg niet kennen en/of deze stap (nog) niet durven of kunnen zetten”, schrijft de organisatie in de brief.

Het COC vindt het opvallend dat er binnen korte tijd veel meldingen zijn binnengekomen. “Ter vergelijking: in het half jaar vóór de tien recente meldingen namen twee asielzoekers contact op met het COC over problemen in de opvang. De nood lijkt snel hoog op te lopen.”


18 oktober 2015

Miss Travestie Holland 2015 is Tiffanie Deelight.

http://pinkpromiss.nl/

lees verder

8 mei 2015

npo sPIRIT

Ik ben Christen, mijn vader is homo. Joëlle Bakhuis maakte www.verscheurd.nl een platform voor gelovige homo’s en hun naasten. Haar inspiratie is de Amerikaan Justin Lee, die het boek “Torn” (“Verscheurd”) schreef over christen zijn en erachter komen dat je homo bent. Joëlle is zelf gelovig, hetero maar dochter van een homo-vader. Joëlle: “Toen ik 16 was hoorde ik van mijn moeder dat mijn vader homoseksueel was. Dit was zo’n taboe, ik heb er jarenlang nooit met iemand over gepraat.” Inmiddels heeft ze haar vader en zijn vriend omarmd en vecht ze tegen vooroordelen over homo’s. Joëlle wil met Verscheurd.nl het onderwerp homoseksualiteit binnen christelijk Nederland bespreekbaar maken. “Onder christenen leeft vaak de overtuiging, dat als je homo bent er iets mis is gegaan in je jeugd, en dat je genezen kan worden. Of mensen zijn bang dat homoseksualiteit besmettelijk is. Het is heel verdrietig om tegen die vooroordelen aan te moeten lopen,” zegt Joëlle.

bekijk de uitzending

13 april 2015

De Tweede Kamer debatteert op 16 april over o.a. plastische chirurgie. Naar aanleiding van dit debat, roepen COC Nederland en Transgender Netwerk Nederland minister Schippers op om het medische transitietraject voor transgenders te vergoeden. Een deel van de behandeling van geslachtskenmerken wordt al vergoed, maar zaken als borstconstructie, gelaatscorrecties, ontharing en erectieprothesen worden niet vergoed. Het gebrek aan vergoedingen zou betekenen dat een transgender vrouw nu soms door het leven moet met gezichtsbeharing of zonder borsten. Volgens COC-voorzitter Tanja Ineke en TNN-voorzitter Carolien van de Lagemaat kunnen transgenders zo niet volledig leven in het eigen geslacht. Ineke en Van de Lagemaat zeggen verder dat ook het VN-Vrouwenrechten Comité (CEDAW), het College voor de Rechten van de Mens en de Commissaris voor de Rechten van de Mens van de Raad van Europa de Nederlandse regering oproepen om het medische transitietraject van transgenders weer helemaal te gaan vergoeden, inclusief de behandeling van alle geslachtskenmerken. TNN en COC sturen verder een brief aan de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC), waarin deze organisatie wordt opgeroepen een voorstel te doen aan minister Schippers over de behandeling van alle geslachtskenmerken van transgenders. 

Bron: COC / TNN


20 februari 2015

Dragqueens in Jeruzalem

bekijk de uitzending

15 november 2014

Zaterdag 15 november zal Miss Travestie Holland 2014, Megan Schoonbrood plaatsnemen in de jury bij Café de wijn voor de verkiezing de Wijn got Talent! Het was spannend…. Er zijn maar liefst 2x kandidaten geselecteerd van de Wijn got Talent! Miss Queen Dior (Ned) en Mystique Royale (België) gaan beiden automatisch door naar de finale van Miss Travestie Holland 2015


8 november 2014

MISS TRAVESTIE HOLLAND 2014

Huldiging & kroning Megan Schoonbrood in de SOHO, Amsterdam, 8 november 2014

bekijk de foto's

11 oktober 2014

Megan Schoonbrood is Miss Travestie Holland

Miss travestie Holland 2014 is bekend. De winnares is geworden << tromgeroffel>> Megan Schoonbrood! Op 8 november wordt Megan officieel gekroond en mag zij de toorn van alle andere travestieten in Nederland over zich heen verwachten.


8 september 2014

Laura Gräper is Miss Gay Holland 2014

Stichting Pink Promiss kroonde zaterdag de lesbische Laura Gräper (24) tot Miss Gay Holland 2014. Van de 9 deelnemende vrouwen kreeg zij de meeste stemmen. Laura speelde bij AZ voetbal op het hoogste niveau, en haalde in haar jongere jaren zelfs het Nederlands elftal onder de 19. Toch besloot ze het roer om te gooien, omdat het haar op financieël vlak niet genoeg opbracht. Tegenwoordig is ze vooral bekend van haar deelname aan Utopia, een realityprogramma van SBS 6 waarin 15 kandidaten 1 jaar de tijd krijgen om een geheel nieuwe samenleving op te bouwen. Haar tattoo met de tekst 'bad girl' staat symbool voor haar stoere, uitgesproken persoonlijkheid. Een pittige dame die zowel in haar privéleven als op TV lekker zichzelf is en out & proud. Haar geaardheid steekt ze, net als haar mening, niet onder stoelen of banken. Reden genoeg om haar de titel Miss Gay Holland toe te kennen, zo vonden veel stemmers. Stichting Pink Promiss ziet de verkiezing als middel om het taboe rond seksuele diversiteit en genderdiversiteit te doorbreken. Jaarlijks kunnen mensen zowel zichzelf als anderen nomineren.

bron: zijaanzij

Meer persberichten

  • Show nieuws: Utopia-bewoonster Laura nieuwe Miss Gay Holland 2014
  • Utopia TV: Laura Miss Gay Holland!
  • Utopiagekte: Gefeliciteerd Laura!
  • Gossipgay: Laura Graper Miss Gay Holland 2014
  • Drimble: Utopia-bewoonster Laura Miss Gay Holland 2014
  • Utopiatvshow: Laura Graper wordt gekroond
  • 4nieuws: Utopia-bewoonster Laura nieuwe Miss Gay Holland 2014
  • Voorburgs Dagblad: Genomineerde voor Miss Gay Holland
  • 247nu: Laura is Miss Gay Holland 2014
  • Gay Blog: Utopiaan Laura uitgeroepen tot Miss Gay Holland

6 september 2014

De huldiging van Laura Gräper, Miss Gay Holland 2014 vindt plaats op zaterdag 6 sept tijdens de Utopia Markt, de Pink Edition, Amerfoortsestraatweg 115 te Laren rond 13.00 uur.


2 augustus 2014

31 juli, donderdagavond zijn wij te gast bij Utopia SBS 6, vanaf 19.30 uur op de livestreams! De uitzending komt ongeveer 2 dagen later, hou het in de gaten. Het team van Pink Promiss wordt vertegenwoordigd door Damian-Jackson, Petra van Dijk, Monique en Connie. Wij zullen medewerking verlenen aan de LHBT voorlichting.


29 juli 2014

31 juli, donderdagavond zijn wij te gast bij Utopia SBS 6, vanaf 19.30 uur op de livestreams! De uitzending komt ongeveer 2 dagen later, hou het in de gaten. Het team van Pink Promiss wordt vertegenwoordigd door Damian-Jackson, Petra van Dijk, Monique en Connie.

Wij zullen medewerking verlenen aan de LHBT voorlichting.


19 mei 2014

Stichting Pink Promiss: acceptatie voor travestie

Stichting Pink Promiss zet zich al twee jaar in om de homogemeenschap meer zichtbaar te maken en de acceptatie van travestieten en transseksuelen te vergroten. Op welke manier helpt deze stichting mensen met travestiegevoelens en hoe groot is de acceptatie van travestie in Nederland? Voorzitter Connie van der Maas (66) vertelt het Mandame.

lees verder

17 maart 2014

Interview met Lisa door leerlingen van het Stanislas College in Pijnacker


30 januari 2014

Arthur Japin presenteert het VARA televisieprogramma Leve Sotsji!

Een week voor de start van de Olympische Spelen in Sotsji komt de VARA met het programma Leve Sotsji! De VARA vindt namelijk dat we niet de Olympische Spelen mogen houden, zonder ook stil te staan bij de andere zaken die er in Rusland spelen; de mensenrechten. Sinds de anti-homowetgeving afgelopen zomer van kracht is gegaan, staan deze rechten in Rusland nog verder onder druk.

Waarom vinden de meeste Nederlanders het prima dat Nederland naar de Spelen gaat en dat wij onze hoogst mogelijke afvaardiging sturen? Wat zegt dit over ons? Hoe denken wij zelf over homorechten? En waarom maken we niet een grote vuist? In Leve Sotsji! praat Arthur Japin na aanleiding van zijn open brief in de Volkskrant op 18 januari met sporters, bewindslieden, opiniemakers, artiesten, slachtoffers en ‘gewone Nederlanders’ over homorecht en homohaat in Rusland en in Nederland en onderzoekt tolerantie en acceptatie van homoseksualiteit.

Leve Sotsji! - Datum: 29 januari - Start uitzending: 20:50 uur - VARA, Ned 2


9 november 2013

Weesper is Miss Travestie Holland 2013

WEESP - De Weesper John Joost (53), ook wel bekend als Charité la Bustier, wordt zaterdagavond in Amsterdam gehuldigd als Miss Travestie Holland 2013.

,,De nieuwe Miss Travestie Holland gaat een jaar lang de gay scene promoten’’, vertelt Connie van der Maas van de stichting Pink Promiss. ,,We zetten ons al jaren voor de missverkiezing in om het taboe rond homoseksualiteit, travestie en transgenderisme te doorbreken.’’

De verkiezing Miss Travestie Holland wordt al 25 jaar gehouden. ,,De eerste jaren organiseerde ik het als particulier, maar het werd zoveel werk dat het de spuigaten uitliep. Toen heb ik de stichting Pink Promiss opgericht. We zoeken altijd missen die laten zien wie ze zijn, stralend en trots zijn op zichzelf.’’

John Joost haalde de eerste keer dat hij zich inschreef voor de missverkiezing meteen de overwinning binnen. ,,Ik denk dat ik ben verkozen, omdat ik al wat ouder ben. In het wereldje zijn er niet veel van mijn leeftijd’’, zegt hij. Voor de verkiezing hoefde hij niet in vol ornaat over de catwalk te lopen. ,,Het ging via de website, je moest een verhaaltje over jezelf schrijven bij een foto.’’ Wat waarschijnlijk een rol heeft gespeeld voor de jury is Joosts ’gulle lach.’

,,En mijn deelname aan het EuroSong Travestieval’’, vertelt de Weesper. ,,Ik heb drie keer meegedaan, in 2008, 2010 en dit jaar. Alledrie de keren gewonnen. De liedjes die de artiesten ten gehore brengen zijn allemaal met een knipoog naar het wereldje van de travestie. Zo zong ik in 2008 een parodie op het songfestivalliedje van Lenny Kuhr, de Troubahoer.’’

bron: gooienemlander

2 juli 2013

Donderdag 4 juli, om 16.10 uur bij Radio Den Haag FM., een live interview met Miss Gay Holland 2013, Tiffany Bernasco.

luister het interview

1 juli 2013

Wie wordt Miss Gay Holland 2013? De stichting PinkPromiss maakt dit vanavond in bar Thirty Seven in Den Haag bekend, want ze vindt het elk jaar weer belangrijk aandacht te vestigen op (het taboe rond) homoseksualiteit en transgenderisme. Organisator Monique van Rheenen (51) vertelt.

lees verder 1 lees verder 2

30 juni 2013

Fotoboek: Goed Gelukt - verhaal van een transman

In augustus verschijnt het boek Goed Gelukt - verhaal van een transman. Gedurende de afgelopen jaren heeft Grietje Bouman, beeldend kunstenaar en fotograaf, het veranderingsproces vastgelegd van Ernst. Ernst is een transman; een man die gedurende vierenveertig jaar als vrouw door het leven ging en daarna besloot om door middel van transitie het lichaam van een man te krijgen. Iedere maand maakte Grietje van Ernst een portret, waardoor subtiele veranderingen gaande de transformatie zichtbaar worden. Ook maakte zij foto's van bijzondere en gewone gebeurtenissen uit het leven van Ernst. Het verhaal begint op het moment dat gestart wordt met de hormoonbehandeling en eindigt met het vaderschap.

Esther Labrie, de partner van Ernst, geeft op persoonlijke wijze informatie over de periode van voor en tijdens de transitie. Het voorwoord is geschreven door Astrid Pascal, coördinator bij het genderteam in het UMC Groningen.

Goed Gelukt - verhaal van een transman is een bijzonder boek. Niet alleen omdat de transitie van Ernst gedurende langere tijd in beeld wordt gebracht, maar ook omdat er nog niet veel gepubliceerd is over de geslachtsverandering van vrouw naar man.

Het boek Goed Gelukt - verhaal van een transman zal in augustus verschijnen. Op 1 september zal het boek in Arnhem gepresenteerd worden, samen met een expositie van foto's uit het boek.

ISBN 978-90-820884-0-3, Hardcover 96 pagina's, € 29,95
U kunt het boek nu al bestellen: www.goed-gelukt.nl


12 mei 2013


10 augustus 2013

HARDERWIJK - John van Kooten uit Harderwijk is gekozen tot Miss Travestie Holland 2010. Een titel die hij overigens te danken heeft aan zijn alter-ego Mizusi.

lees verder

Volg ons via:

© Copyright 2012 - Stichting Pink Promiss - All rights reserved. Powered by Xenodesign